Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Directeur van Zweeds pretpark kiest voor concurrent

29-04-2019, 15.05 uur

De directeur van één van de best bezochte attractieparken van Europa stapt over naar de concurrent. Na acht jaar neemt Andreas Andersen afscheid als directeur van het bekende Zweedse pretpark Liseberg. Hij gaat aan de slag als vicepresident van het Deense pretpark Tivoli Gardens in Kopenhagen.

Dat heeft Liseberg zojuist bekendgemaakt. De afgelopen jaren realiseerde Andersen spectaculaire attracties als lanceerachtbaan Helix, gyro swing Loke en dive coaster Valkyria. Ook werden er plannen gemaakt voor een nieuwe darkride en een groot waterpark met een hotel. Andersen is bovendien een bekend gezicht binnen IAAPA, de branchevereniging voor attractieparken.

Andersen werd geboren in Denemarken. Tussen 2001 en 2008 was hij ook al werkzaam voor Tivoli Gardens. "Ik ben trots op hoe Liseberg zich heeft ontwikkeld", laat hij weten. "Maar het meest trots ben ik op mijn fantastische collega's die er ongetwijfeld voor gaan zorgen dat Liseberg zal blijven groeien." Wie de directeur gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Top tien
Liseberg en Tivoli Gardens zijn de twee populairste attractieparken in Scandinavië, met respectievelijk 3,05 miljoen en 4,85 miljoen bezoekers in 2018. Belangrijkste overeenkomst is dat beide parken midden in een grote stad liggen. Verder behoren de parken allebei tot de tien best bezochte pretparken van Europa, waarvan de top vier wordt gevormd door de twee Disney-parken, Europa-Park en de Efteling.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be