Liseberg

Directeur van Zweeds pretpark kiest voor concurrent

29-04-2019, 15.05 uur | Reacties

De directeur van één van de best bezochte attractieparken van Europa stapt over naar de concurrent. Na acht jaar neemt Andreas Andersen afscheid als directeur van het bekende Zweedse pretpark Liseberg. Hij gaat aan de slag als vicepresident van het Deense pretpark Tivoli Gardens in Kopenhagen.

Dat heeft Liseberg zojuist bekendgemaakt. De afgelopen jaren realiseerde Andersen spectaculaire attracties als lanceerachtbaan Helix, gyro swing Loke en dive coaster Valkyria. Ook werden er plannen gemaakt voor een nieuwe darkride en een groot waterpark met een hotel. Andersen is bovendien een bekend gezicht binnen IAAPA, de branchevereniging voor attractieparken.


ZIE OOK: Zweeds pretpark opent nieuwe achtbaan, maar bezoekersaantallen dalen

Andersen werd geboren in Denemarken. Tussen 2001 en 2008 was hij ook al werkzaam voor Tivoli Gardens. "Ik ben trots op hoe Liseberg zich heeft ontwikkeld", laat hij weten. "Maar het meest trots ben ik op mijn fantastische collega's die er ongetwijfeld voor gaan zorgen dat Liseberg zal blijven groeien." Wie de directeur gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Top tien
Liseberg en Tivoli Gardens zijn de twee populairste attractieparken in Scandinavië, met respectievelijk 3,05 miljoen en 4,85 miljoen bezoekers in 2018. Belangrijkste overeenkomst is dat beide parken midden in een grote stad liggen. Verder behoren de parken allebei tot de tien best bezochte pretparken van Europa, waarvan de top vier wordt gevormd door de twee Disney-parken, Europa-Park en de Efteling.

ZIE OOK: Zweeds pretpark investeert 14 miljoen euro in nieuwe darkride

Reacties