Kermis

Kermisattractie beschadigd door harde wind: 'Splinters in de ogen'

28-04-2019, 13.21 uur | Reacties

Op de kermis in Noordwijk aan Zee is een attractie beschadigd geraakt door de harde wind. Dat blijkt uit verschillende berichten van kermisbezoekers op social media. Volgens ooggetuigen braken tijdens een ritje verschillende panelen af bij de kermisattractie Techno Dance, een molen met gondels die op en neer gaan.

"Het bovenste gedeelte van de attractie brak af", schrijft Jacqueline Zandbergen op Facebook. "Mijn dochtertje zat er op dat moment in", meldt Barbara Verhoeven. "Plastic splinters in de ogen. Ze heeft er last van." Op één van de foto's zijn ook glassplinters te zien.


ZIE OOK: Jongen afgevoerd na ongeluk met kermisattractie

Kermisbezoeker Bert de Best beschrijft hoe scherven in het rond vlogen nadat een groot decorstuk in de vorm van een diamant omwaaide. Het onderdeel kwam terecht op balken met verlichting. "Wat als de diamant helemaal los gekomen was tijdens het draaien met hoge snelheid?", vraagt De Best zich af. "Dan had het echt dramatisch kunnen aflopen."

1994
De Techno Dance werd in 1994 gebouwd door de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri. Na het incident zijn verschillende onderdelen verwijderd. Inmiddels draait de attractie weer. De kermis in de Zuid-Hollandse badplaats duurt nog tot zondag 5 mei.ZIE OOK: Grote zorgen over veiligheid van kermis in Gelderland

Reacties