Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand: langste flying coaster ter wereld is compleet

25-04-2019, 16.33 uurBeeld: Andreas Spittler

In Phantasialand is vanmiddag het allerlaatste baandeel van de nieuwe flying coaster F.L.Y. gemonteerd. Daarmee is de baan helemaal compleet. De bouw van de mysterieuze attractie begon bijna twee jaar geleden. In de zomer van 2017 werd het eerste baandeel gespot.

Vanaf vandaag staan alle onderdelen op hun plek. F.L.Y. is de langste flying coaster ter wereld en de eerste met een lancering. De karretjes - die nu nog ontbreken - worden straks zo gedraaid dat passagiers een ritje liggend afleggen. Het Duitse pretpark koos voor een steampunk-thema. De achtbaan werd ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Vekoma.

Phantasialand heeft nog geen openingsjaar bekendgemaakt. In het bijbehorende themagebied Rookburgh moet ook nog een hotel gebouwd worden. Onlangs verscheen in het park een raadselachtige maquette van een stoomfabriek.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be