Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Politie bevrijdt honden uit auto bij Burgers' Zoo

25-04-2019, 00.28 uur

De politie in Arnhem heeft meerdere honden aangetroffen in een auto op het parkeerterrein van dierentuin Burgers' Zoo. Agenten aarzelden geen minuut en besloten de dieren te bevrijden door de achterruit van de wagen in te slaan.

Volgens de politie zaten de viervoeters vast onder erbarmelijke omstandigheden. "Twee honden in een snikhete auto", meldde de politie van Arnhem-Noord gisteren op Instagram. "En dat op de parkeerplaats van een dierentuin. Belachelijk!"

Later bleek dat achterin ook een hond zat. "Was zeker 40 graden in de auto. Collega is erin gekropen." De kosten voor het vervangen van de ruit zijn voor de eigenaar zelf. "Daar komt een proces-verbaal van ons bovenop. Man man man."

Ziekten
In het Arnhemse dierenpark zijn honden niet toegestaan. "Huisdieren kunnen ziekten onder de dieren van Burgers' Zoo verspreiden, maar onze dieren kunnen ook ziekten op uw huisdieren overbrengen", staat op de site van de dierentuin. Er wordt een uitzondering gemaakt voor hulphonden.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be