Artis

Dierentuin Artis verhoogt parkeertarief met 56 procent

24-04-2019, 23:59 uur | Reacties

Parkeren bij de Amsterdamse dierentuin Artis is een stuk duurder geworden. Sinds afgelopen weekend betalen bezoekers 15 euro per dag voor een parkeerplek. Voorheen was dat 10 euro. Abonnementhouders zijn nu geen 8 euro maar 12,50 euro per dag kwijt, een stijging van ruim 56 procent.

Artis beschikt over een eigen parkeerterrein, dat 24 uur per dag toegankelijk is. Dagkaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van het park. De eerder genoemde tarieven gelden tussen 08.30 uur en middernacht. Daarna betalen automobilisten 6 euro per uur. Ze moeten dan afrekenen bij een betaalautomaat. Er bestaan geen parkeerabonnementen, zoals bij veel andere dierenparken.


ZIE OOK: DierenPark Amersfoort bouwt parkeergarage

Volgens Artis was de prijsverhoging noodzakelijk omdat de gemeente Amsterdam de parkeertarieven in de rest van de stad fors verhoogd heeft. "Met de nieuwe tarieven voorkomt Artis dat haar parkeerterrein vanwege de relatief lage kosten wordt bezet door mensen die Artis niet bezoeken", zegt een woordvoerder. Men raadt aan om met het openbaar vervoer te komen.

Goedkoper
Andere Nederlandse dierentuinen zijn goedkoper. Burgers' Zoo vraagt 6 euro voor een parkeerplek, Ouwehands Dierenpark 7,50 euro en DierenPark Amersfoort 8 euro. Bij Diergaarde Blijdorp en Safaripark Beekse Bergen zijn bezoekers respectievelijk 9 euro en 9,50 euro kwijt. Het Dolfinarium (9 euro) en Wildlands Adventure Zoo Emmen (10 euro) maken gebruik van parkeerplaatsen van externe aanbieders.

ZIE OOK: Absurde prijsverhoging: parkeren bij Disneyland Paris kost nu 30 euro

Reacties