Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam vernieuwt attractie: 'Technisch hoogstandje'

24-05-2019, 23.37 uur

Eén van de attracties in Madurodam is vernieuwd. Het Haagse themapark heeft de overdekte beleving Zo Groot is Oranje gemoderniseerd. In de interactieve attractie kunnen bezoekers de legendarische EK-finale van 1988 herbeleven. Ook krijgen jonge voetballiefhebbers de kans om zelf een balletje te trappen.

Nieuw is de zogenoemde Kleedkamer van Oranje, waar voetbalshirts van bekende hedendaagse Nederlandse spelers hangen. Verder werd de attractie uitgebreid met een 3D-scanner. Kinderen kunnen een driedimensionale avatar van zichzelf maken, gehuld in een Oranje-tenue.

Met behulp van een speciale app is het mogelijk om de digitale poppetjes voetbaltrucjes te laten doen. De filmpjes daarvan zijn vervolgens online te delen. Voor de trucjes werden Jesse Marlet en Laura Dekker ingeschakeld, de Nederlandse kampioenen Freestyle Voetbal.

Eigentijds
Een voorlichtster spreekt over "een technisch hoogstandje". "Zo Groot is Oranje was in 2014 onze eerste indoorattractie", vertelt ze aan Looopings. "Deze aanpassing brengt de attractie meer in lijn met de andere overdekte attracties in het park. We willen onderstrepen dat we een eigentijds park zijn dat aansluit op de belevingswereld van nu."

Bezoekers kunnen de 3D-scanner in de attractie ook gebruiken om een 3D-poppetje van zichzelf te laten maken. Dat kost 39 euro per stuk, exclusief verzendkosten. Het scanapparaat was eerst elders in het park te vinden, toen onder de naam Fantasitron.Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be