Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Nieuwe achtbaan geopend in Noord-Hollands pretpark

13-07-2019, 11.38 uur

Een Noord-Hollands familiepretpark heeft een nieuwe achtbaan in gebruik genomen. Bezoekers van Speelpark Oud Valkeveen kunnen nu een ritje maken in de Drakenbaan, een rollercoaster van de Italiaanse leverancier Zamperla. De bescheiden attractie is geschikt voor kinderen vanaf 90 centimeter.

De afgelopen weken was de Drakenbaan al geopend in de weekenden. "Zodat we de attractie doordeweeks verder konden afwerken", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Vanaf nu is de coaster dagelijks in bedrijf.

De Drakenbaan is 4,5 meter hoog en 88 meter lang. Tijdens een ritje wordt een topsnelheid van 40 kilometer per uur behaald. Kinderen tot 1.05 meter moeten zich laten begeleiden door een volwassene.

Vergunningen
Het park presenteerde dit jaar ook een nieuwe paardenbaan met de naam Pony Trekking. Over de bouwvergunningen voor de attracties was de afgelopen tijd veel te doen. Uiteindelijk kreeg eigenaar Michael van de Kuit gelijk.

Hij heeft plannen om in 2020 opnieuw een achtbaan te openen.

Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be