Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Jongen afgevoerd na ongeluk met kermisattractie

22-04-2019, 00.59 uur

Een kleuter is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op een Belgische kermis. De 4-jarige jongen kwam rond 17.30 uur klem te zitten in een attractie op de paaskermis in Kortrijk. Hij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het incident vond plaats in het lunapark Roels Cake-Walk. De overdekte attractie bestaat uit bewegende trappen, loopbanden en glijbanen. Het slachtoffertje kwam vast te zitten in één van de toestellen. Opgeroepen hulpdiensten slaagden erin om hem te bevrijden. Uit voorzorg werd hij naar de spoeddienst gebracht.

Volgens de zoon van de eigenaar hield het jochie zich niet aan de regels. "Aan het einde van de attractie wilde hij plotseling terugkeren", vertelt hij aan regionale media. "Dat is uiteraard niet de bedoeling. Gelukkig gaat het goed met het jongetje, dit is de eerste keer dat wij zoiets meemaken."

Bloeduitstortingen
Het slachtoffer is het zoontje van een andere kermisexploitant, ook aanwezig op de kermis in Kortrijk. "Hij zat gekneld met zijn hoofd tussen een rolband en de loopmat", legt de vader uit. "Het had nog veel slechter kunnen aflopen. Nu liep hij vooral bloeduitstortingen en schaafwonden aan het hoofd op. Het is in ieder geval slechte reclame voor de kermis."

Minder dan drie jaar geleden raakte een 6-jarige jongen zwaargewond in exact dezelfde attractie. Dat gebeurde op de kermis in het Noord-Limburgse Reuver. Hij kwam met zijn arm vast te zitten tussen een bewegende trap.

Limburg
Gisteren liep een 5-jarige jongen ernstige verwondingen op toen hij uit een attractie vloog op de kermis in de Limburgse plaats Helden.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be