Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Anubis-achtbaan Plopsaland vastgelopen tijdens ritje

20-04-2019, 12.55 uur

Een karretje van de achtbaan Anubis The Ride in Plopsaland De Panne is vandaag vastgelopen tijdens een ritje. Zes passagiers kwamen daardoor vast te zitten. Dat bevestigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings.

Het incident gebeurde even voor 12.00 uur. Vervolgens hebben medewerkers het vastgelopen bakje met behulp van een takelsysteem naar de juiste positie gebracht, zodat de inzittenden zelfstandig konden uitstappen. Rond 12.30 uur was iedereen bevrijd.

Er vielen geen gewonden. Voor de zekerheid werd ook meteen de brandweer opgeroepen. Dat bleek uiteindelijk niet nodig. Het karretje viel stil vanwege problemen met een wielomhulsel, aldus Van den Kerkhof. Voorlopig is de attractie dicht voor onderzoek.

Over de kop
Anubis The Ride is een 34 meter hoge lanceerachtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Karretjes worden met 90 kilometer per uur gekatapulteerd. Vervolgens gaan ze drie keer over de kop. De coaster, gebaseerd op de Studio 100-serie Het Huis Anubis, opende tien jaar geleden.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be