Plopsaland De Panne

Anubis-achtbaan Plopsaland vastgelopen tijdens ritje

20-04-2019, 12.55 uur | Reacties

Een karretje van de achtbaan Anubis The Ride in Plopsaland De Panne is vandaag vastgelopen tijdens een ritje. Zes passagiers kwamen daardoor vast te zitten. Dat bevestigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings.

Het incident gebeurde even voor 12.00 uur. Vervolgens hebben medewerkers het vastgelopen bakje met behulp van een takelsysteem naar de juiste positie gebracht, zodat de inzittenden zelfstandig konden uitstappen. Rond 12.30 uur was iedereen bevrijd.


ZIE OOK: K3-achtbaan geopend in Plopsaland

Er vielen geen gewonden. Voor de zekerheid werd ook meteen de brandweer opgeroepen. Dat bleek uiteindelijk niet nodig. Het karretje viel stil vanwege problemen met een wielomhulsel, aldus Van den Kerkhof. Voorlopig is de attractie dicht voor onderzoek.

Over de kop
Anubis The Ride is een 34 meter hoge lanceerachtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Karretjes worden met 90 kilometer per uur gekatapulteerd. Vervolgens gaan ze drie keer over de kop. De coaster, gebaseerd op de Studio 100-serie Het Huis Anubis, opende tien jaar geleden.

ZIE OOK: Lanceerachtbaan Plopsaland vastgelopen

Reacties