Efteling

Video: Efteling-klassieker De Oude Tufferbaan vernieuwd

19-04-2019, 11:58 uur | Reacties

De Efteling heeft een klassieke attractie opgeknapt. Na een onderhoudsbeurt van twee maanden is De Oude Tufferbaan vanochtend heropend voor publiek. De 35 jaar oude oldtimerbaan werd voorzien van nieuwe karretjes en een nieuw besturingssysteem. Ook kwamen er verschillende interactieve scènes.

Zelf sturen, zoals vroeger de bedoeling was, is niet meer mogelijk. In plaats daarvan kunnen passagiers toeteren naar boerderijdieren die ze tijdens een ritje tegenkomen. Zo duiken er hazen de grond in en vliegen er kippen op. Langs de baan staat ook een oud karretje van de attractie. In de voertuigen is nu een speciale soundtrack te horen, gecomponeerd door René Merkelbach.


ZIE OOK: Efteling onthult nieuwe scènes van De Oude Tufferbaan

De nieuwe oldtimers werden geleverd door de Duitse fabrikant Metallbau Emmeln. T-Fordjes hebben plaatsgemaakt voor dertien auto's en vijf pick-ups, die allemaal een eigen thema hebben. Bij de pick-ups zitten alleen de chauffeurs droog.

Video
Looopings maakte één van de allereerste ritjes met parkdirecteur Coen Bertens. In een video laat hij zien wat er allemaal veranderd is. Eén van de nieuwe effecten - een draaiende vogelverschrikker - werkt nog niet.ZIE OOK: Eerste pick-ups voor vernieuwde oldtimerbaan Efteling gearriveerd

Reacties