Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-klassieker De Oude Tufferbaan vernieuwd

19-04-2019, 11.58 uur

De Efteling heeft een klassieke attractie opgeknapt. Na een onderhoudsbeurt van twee maanden is De Oude Tufferbaan vanochtend heropend voor publiek. De 35 jaar oude oldtimerbaan werd voorzien van nieuwe karretjes en een nieuw besturingssysteem. Ook kwamen er verschillende interactieve scènes.

Zelf sturen, zoals vroeger de bedoeling was, is niet meer mogelijk. In plaats daarvan kunnen passagiers toeteren naar boerderijdieren die ze tijdens een ritje tegenkomen. Zo duiken er hazen de grond in en vliegen er kippen op. Langs de baan staat ook een oud karretje van de attractie. In de voertuigen is nu een speciale soundtrack te horen, gecomponeerd door René Merkelbach.

De nieuwe oldtimers werden geleverd door de Duitse fabrikant Metallbau Emmeln. T-Fordjes hebben plaatsgemaakt voor dertien auto's en vijf pick-ups, die allemaal een eigen thema hebben. Bij de pick-ups zitten alleen de chauffeurs droog.

Video
Looopings maakte één van de allereerste ritjes met parkdirecteur Coen Bertens. In een video laat hij zien wat er allemaal veranderd is. Eén van de nieuwe effecten - een draaiende vogelverschrikker - werkt nog niet.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be