Attractiepark Toverland

Toverland schrikt van commotie: voorlopig geen duiven afgeschoten

18-04-2019, 16:41 uur | Reacties

Toverland gaat voorlopig toch geen duiven doodschieten. Gisteren onthulde Looopings dat het Limburgse attractiepark een vergunning heeft gekregen om overlastgevende verwilderde duiven af te schieten. De publicatie zorgde voor veel verontwaardigde reacties van dierenliefhebbers.

Naar aanleiding van de commotie heeft de directie van Toverland nu besloten om tot nader order geen gebruik te maken van de vergunning. Het afschieten van de dieren staat vooralsnog niet meer op de planning, bevestigt een woordvoerster aan Looopings.


ZIE OOK: Toverland krijgt vergunning om duiven af te schieten: 'Veel overlast'

"We willen alsnog proberen om de duiven op andere manieren weg te krijgen", zegt de voorlichtster. "Bijvoorbeeld met sterke kruiden en specerijen." De uitspraken zijn opvallend, omdat Toverland gisteren nog liet weten dat er al een hoop geprobeerd was om de vogels weg te krijgen. Het afschieten van de duiven zou een laatste redmiddel zijn.

Gevaarlijk
De duiven zorgen voor overlast bij de torens van de oude hoofdentree, die nu gebruikt wordt als personeelsingang. Volgens Toverland is opgedroogde duivenpoep potentieel gevaarlijk omdat er schimmels en parasieten in kunnen zitten.

ZIE OOK: Toverland redt baby-eendjes van pijnlijke dood

Reacties