Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland schrikt van commotie: voorlopig geen duiven afgeschoten

18-04-2019, 16.41 uur

Toverland gaat voorlopig toch geen duiven doodschieten. Gisteren onthulde Looopings dat het Limburgse attractiepark een vergunning heeft gekregen om overlastgevende verwilderde duiven af te schieten. De publicatie zorgde voor veel verontwaardigde reacties van dierenliefhebbers.

Naar aanleiding van de commotie heeft de directie van Toverland nu besloten om tot nader order geen gebruik te maken van de vergunning. Het afschieten van de dieren staat vooralsnog niet meer op de planning, bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

"We willen alsnog proberen om de duiven op andere manieren weg te krijgen", zegt de voorlichtster. "Bijvoorbeeld met sterke kruiden en specerijen." De uitspraken zijn opvallend, omdat Toverland gisteren nog liet weten dat er al een hoop geprobeerd was om de vogels weg te krijgen. Het afschieten van de duiven zou een laatste redmiddel zijn.

Gevaarlijk
De duiven zorgen voor overlast bij de torens van de oude hoofdentree, die nu gebruikt wordt als personeelsingang. Volgens Toverland is opgedroogde duivenpoep potentieel gevaarlijk omdat er schimmels en parasieten in kunnen zitten.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be