Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Spectaculaire houten achtbaan na bijna drie jaar weer open

20-04-2019, 11.40 uur | ReactiesFoto's: @HeideParkWorld

Bezoekers van het Duitse pretpark Heide Park kunnen eindelijk weer een ritje maken in de sensationele houten achtbaan Colossos. De zestig meter hoge rollercoaster werd bijna drie jaar geleden gesloten vanwege 'reparatiewerkzaamheden'. Sinds vrijdag is de attractie weer geopend voor publiek.

Er was een renovatie van 12 miljoen euro nodig om de bijna 1400 meter lange achtbaan weer operationeel te krijgen. Heide Park heeft de opknapbeurt ook aangegrepen voor een nieuw thema en een nieuwe naam: Colossos - Kampf der Giganten.

Naast de baan staat nu een 25 meter hoog wezen met vuureffecten. Op foto's van fansite Heide-Park-world.de is het gevaarte goed te zien. Ook het stationsgebouw kreeg bijpassende decoraties. Verder creëerde mediabedrijf IMAscore een nieuwe soundtrack.

Snelheid
Verder kwamen er nieuwe treinen. Colossos, gebouwd door de Zwitserse firma Intamin, opende oorspronkelijk in 2001. De originele topsnelheid bedroeg 110 kilometer per uur. Of de baan nu net zo hard gaat, heeft het park nog niet bekendgemaakt.Meer Heide Park Resort
Reacties