Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand promoot nieuwe achtbaan met mysterieuze maquette

20-04-2019, 18.28 uur

Een mysterieuze maquette moet bezoekers van Phantasialand enthousiast maken voor een nieuwe achtbaan. In het Duitse pretpark staat sinds kort een raadselachtige langwerpige kist met kijkgaten erin. Wie daar doorheen tuurt, ziet een model in steampunk-stijl.

In het nieuwe themagebied Rookburgh wordt gebouwd aan de flying coaster F.L.Y. en Hotel Charles Lindbergh, het derde hotel van Phantasialand. "Hier ontstaat de ultieme steampunk-beleving, voor dag en nacht", staat op een informatiebord. "Bereid je voor op de eerste flying launch coaster en de langste flying coaster ter wereld."

Op de kist staat een afbeelding van de 'Rookburgh Steam Company'. De maquette is te vinden op een nieuw pleintje in parkdeel Wuze Town. Daarnaast verscheen de afgelopen maanden een enorme muur die Rookburgh scheidt van de rest van het park.

Virtual reality
Wanneer Rookburgh af moet zijn, is nog niet bekendgemaakt. Komende zomer opent Phantasialand de virtualreality-achtbaan Crazy Bats. Daarvoor wordt de bestaande overdekte rollercoaster Temple of the Night Hawk omgebouwd.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be