Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo opent nieuw verblijf voor ringstaartmaki's en neusberen

18-04-2019, 20.28 uur | Reacties

In dierentuin Burgers' Zoo is vanmiddag een gloednieuw verblijf geopend voor de ringstaartmaki’s en zwarte maki's. De halfapen hebben een nieuw leefgebied met veel water en grote glazen ruiten. Ook de neusberen kregen een nieuw onderkomen. Verder verwelkomde het Arnhemse dierenpark doodshoofdaapjes.

Het nieuwe gebied bevindt zich tussen de hoofdingang en de olifanten. "De oorspronkelijke verblijven in dit deel van het park stamden uit de jaren zestig van de vorige eeuw", laat een woordvoerder weten. "Ze zijn compleet vervangen door moderne dierenverblijven." Dankzij een verwarmd binnengedeelte is Burgers' Zoo naar eigen zeggen "nog weersonafhankelijker geworden".


ZIE OOK: Nieuwe diersoort in Wildlands Emmen: 'Heel erg blij mee'

Opvallend is dat er in de Gelderse dierentuin bij de ringstaartmaki's, zwart maki's en Peruaanse doodshoofdaapjes alleen mannetjes houdt. Andere dierenparken in Europa kampen met een mannenoverschot. "Zij kunnen nu succesvolle fokgroepen leiden, omdat Burgers' Zoo de mannetjes een modern onderkomen biedt."ZIE OOK: Burgers' Zoo bouwt nieuwe verblijven voor doodshoofdaapjes en maki's

Reacties