Puy du Fou

Frans themapark steunt heropbouw Notre-Dame met benefietvoorstelling

16-04-2019, 20:54 uur | Reacties

Een bekend Franse themapark gaat de heropbouw van de Notre-Dame financieel steunen. Puy du Fou, het op één na best bezochte pretpark van Frankrijk, organiseert daarvoor een speciale benefietvoorstelling. Op vrijdag 7 juni vindt er een extra editie van avondspektakel La Cinéscénie plaats.

La Cinéscénie is naar verluidt de grootste avondshow ter wereld, met honderden acteurs op een openluchtpodium van maar liefst 23 hectare. Er wordt gebruikgemaakt van dieren, vuurwerk, fonteinen, videoprojecties en drones.


ZIE OOK: Directeur Europa-Park na brand Notre-Dame: 'Brandweerlieden mogen langskomen'

"De vuurzee die de Notre-Dame van Parijs verwoestte, heeft heel Frankrijk aangegrepen", laat het nationalistische park weten in een verklaring. "Het zien van de uitslaande vlammen in het hart van de Franse geschiedenis raakte ook ons in het hart. Maar dankzij het bewonderenswaardige werk van brandweerlieden kan het icoon herrijzen."

Tickets
Alle opbrengsten van de voorstelling op 7 juni gaan naar de heropbouw van de Notre-Dame. De kaartverkoop begint morgen, via de website van Puy du Fou. Tickets kosten 28 euro per stuk.

Eerder vandaag nodigde de directeur van het Duitse attractiepark Europa-Park vierhonderd Parijse brandweerlieden uit om gratis langs te komen.

ZIE OOK: Bekend Frans pretpark doneert 50.000 euro aan anti-abortusgroep

Reacties