Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Frans themapark steunt heropbouw Notre-Dame met benefietvoorstelling

16-04-2019, 20.54 uur

Een bekend Franse themapark gaat de heropbouw van de Notre-Dame financieel steunen. Puy du Fou, het op één na best bezochte pretpark van Frankrijk, organiseert daarvoor een speciale benefietvoorstelling. Op vrijdag 7 juni vindt er een extra editie van avondspektakel La Cinéscénie plaats.

La Cinéscénie is naar verluidt de grootste avondshow ter wereld, met honderden acteurs op een openluchtpodium van maar liefst 23 hectare. Er wordt gebruikgemaakt van dieren, vuurwerk, fonteinen, videoprojecties en drones.

"De vuurzee die de Notre-Dame van Parijs verwoestte, heeft heel Frankrijk aangegrepen", laat het nationalistische park weten in een verklaring. "Het zien van de uitslaande vlammen in het hart van de Franse geschiedenis raakte ook ons in het hart. Maar dankzij het bewonderenswaardige werk van brandweerlieden kan het icoon herrijzen."

Tickets
Alle opbrengsten van de voorstelling op 7 juni gaan naar de heropbouw van de Notre-Dame. De kaartverkoop begint morgen, via de website van Puy du Fou. Tickets kosten 28 euro per stuk.

Eerder vandaag nodigde de directeur van het Duitse attractiepark Europa-Park vierhonderd Parijse brandweerlieden uit om gratis langs te komen.

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be