Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Directeur Europa-Park na brand Notre-Dame: 'Brandweerlieden mogen langskomen'

16-04-2019, 13.50 uur

De vierhonderd brandweerlieden die geholpen hebben bij het blussen van de Notre-Dame in Parijs, mogen gratis naar het Duitse attractiepark Europa-Park. Dat heeft Europa-Park-directeur Michael Mack laten weten op Twitter. Maandagavond werd een groot deel van de beroemde Franse kathedraal verwoest door een brand.

"Wij, de familie Mack, bewonderen de moed en de actie van de vierhonderd brandweerlieden die geholpen hebben om de Notre-Dame te redden", schrijft de directeur. "We zijn vereerd om hen uit te nodigen Europa-Park te bezoeken als een teken van onze erkenning."

Mack noemt in zijn tweet ook de Franse president Emmanuel Macron, de Parijse politiediensten, burgemeester Anne Hidalgo, de Franse ambassade in Duitsland en het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vreselijk
Gisteravond liet de pretparkbaas al op Twitter weten dat hij "solidair" was met de Parijzenaars. "Vreselijke afbeeldingen van de Notre-Dame. Het is niet alleen een symbool van Frankrijk dat afbrandt, maar van heel Europa."

Europa-Park weet hoe het is om getroffen te worden door een enorme brand. Bijna een jaar geleden werd een aanzienlijk deel van het park in as gelegd. De heropbouw is inmiddels in volle gang.

Kopie
In het attractiepark staat een tweedimensionale kopie van de Notre-Dame. Die is onderdeel van de vorig jaar geopende achtbaan Eurosat - CanCan Coaster.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be