Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Europa-Park

Directeur Europa-Park na brand Notre-Dame: 'Brandweerlieden mogen langskomen'

16-04-2019, 13:50 uur | Reacties

De vierhonderd brandweerlieden die geholpen hebben bij het blussen van de Notre-Dame in Parijs, mogen gratis naar het Duitse attractiepark Europa-Park. Dat heeft Europa-Park-directeur Michael Mack laten weten op Twitter. Maandagavond werd een groot deel van de beroemde Franse kathedraal verwoest door een brand.

"Wij, de familie Mack, bewonderen de moed en de actie van de vierhonderd brandweerlieden die geholpen hebben om de Notre-Dame te redden", schrijft de directeur. "We zijn vereerd om hen uit te nodigen Europa-Park te bezoeken als een teken van onze erkenning."


ZIE OOK: Europa-Park getroffen door enorme brand: attractie verwoest

Mack noemt in zijn tweet ook de Franse president Emmanuel Macron, de Parijse politiediensten, burgemeester Anne Hidalgo, de Franse ambassade in Duitsland en het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vreselijk
Gisteravond liet de pretparkbaas al op Twitter weten dat hij "solidair" was met de Parijzenaars. "Vreselijke afbeeldingen van de Notre-Dame. Het is niet alleen een symbool van Frankrijk dat afbrandt, maar van heel Europa."

Europa-Park weet hoe het is om getroffen te worden door een enorme brand. Bijna een jaar geleden werd een aanzienlijk deel van het park in as gelegd. De heropbouw is inmiddels in volle gang.

Kopie
In het attractiepark staat een tweedimensionale kopie van de Notre-Dame. Die is onderdeel van de vorig jaar geopende achtbaan Eurosat - CanCan Coaster.

ZIE OOK: Foto's: heropbouw van afgebrand themagebied Europa-Park in volle gang

Reacties