Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Eén jaar na megabrand in Europa-Park: 'Mijn levenswerk werd verwoest'

26-05-2019, 21.55 uur | Reacties

Het is vandaag precies 365 dagen geleden dat Europa-Park werd opgeschrikt door een enorme vuurzee. Op zaterdag 26 mei 2018 verwoestte een brand een groot deel van het Scandinavische themagebied en de bootjesdarkride Piraten in Batavia. Een jaar later wordt er hard gewerkt om het getroffen gebied volledig in ere te herstellen.

Europa-Park is na de tegenslag niet bij de pakken neer gaan zitten. Een dag later ging het Duitse pretpark gewoon open zoals gepland. Omliggende attracties waren dezelfde dag nog operationeel. Zelfs de wildwaterbaan Fjord Rafting, waarvan het decor ernstig beschadigd raakte, was twee weken later alweer geopend.

Hoe kijkt eigenaar Roland Mack (69) vandaag de dag terug op de gebeurtenissen? "Dit was met afstand de grootste brand in de geschiedenis van het park", vertelt hij in gesprek met dagblad Süddeutsche Zeitung. "Toen ik de metershoge vlammen zag, schrok ik me rot. Mijn levenswerk, waar ik altijd veel liefde in gestoken heb, werd verwoest."

Financiële strop
De brand zou zijn veroorzaakt door een technisch defect. Ook een datacentrum werd getroffen, met alle gevolgen van dien. Enkele brandweerlieden raakten gewond. Deskundigen schatten de schade op ongeveer 50 miljoen euro. Toch is er geen sprake van een financiële strop. "Onze verzekering heeft dit snel opgelost", aldus Mack.

Even werd gevreesd dat bezoekers weg zouden blijven door het incident, maar niets bleek minder waar. Een dag later verwelkomde het park alweer 25.000 gasten. Eigenaar Mack is tevreden. "We keerden snel terug naar de dagelijkse gang van zaken. We hadden geen terugval in het aantal bezoekers en we konden onze omzet vasthouden."

Modern jasje
De heropbouw van Scandinavië kost 15 miljoen euro. Eigenlijk had de opening afgelopen vrijdag plaats moeten vinden, maar de geplande openingsdatum werd niet gehaald. Volgend jaar keert Piraten in Batavia terug, in een modern jasje.Meer Europa-Park