Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Stomerij met Efteling-kostuums afgebrand: 'Heel vervelend'

16-04-2019, 12.58 uurBeeld: @raymondmerkx

Bij een grote brand in een Brabantse stomerij zijn veel kostuums uit de Efteling verloren gegaan. Dat bevestigt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings. De Efteling liet kleding van entertainers wassen bij Stomerij Uniek in Raamsdonksveer. Daar brak maandagavond een enorme brand uit.

"Er hingen inderdaad veel Efteling-kostuums", aldus de voorlichter. Het gaat bijvoorbeeld om pakken en jurken van sprookjesfiguren en artiesten van de Efteling-theatershow Caro. "Wij vinden het heel vervelend, maar vooral voor de mensen van de stomerij. We wensen hen dan ook veel sterkte."

Vooralsnog gaan de shows in het park de komende tijd gewoon door. Van de meeste kostuums bestaan reserve-exemplaren. "En voor de rest geldt dat we alle zeilen gaan bijzetten om nieuwe te maken. Dat kost veel tijd, dus natuurlijk gaat dit ons aan het hart."

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be