Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland krijgt vergunning om duiven af te schieten: 'Veel overlast'

17-04-2019, 19:07 uur | Reacties

Het Limburgse attractiepark Toverland heeft een vergunning gekregen om verwilderde duiven af te schieten. Dat blijkt uit een publicatie van de provincie. De dieren zorgen al een tijdlang voor veel overlast, vertelt een woordvoerster van Toverland aan Looopings.

De duiven houden zich op rond de torens van onze oude hoofdentree, die tegenwoordig gebruikt wordt als ingang voor evenementen en medewerkers. Het lukte niet om de vogels op een natuurlijke manier te verjagen. "We hebben ze geprobeerd te vangen en te verplaatsen en we hebben geprobeerd om het minder aantrekkelijk te maken om op die plek te nestelen", legt de voorlichtster uit. "Toch bleven ze terugkomen."

ZIE OOK: Toverland redt baby-eendjes van pijnlijke dood

De poep van de duiven zorgt niet alleen voor schade aan de decoraties, weet de woordvoerster. "Opgedroogde duivenpoep is potentieel gevaarlijk omdat er schimmels en parasieten in kunnen zitten. Je kunt er behoorlijk ziek van worden. Het is dus in het belang van onze medewerkers en gasten dat de overlast stopt." De provincie heeft een ontheffing verleend voor de periode van 4 april 2019 tot en met 5 juli 2020. "Vooralsnog blijft het echter bij een eenmalige actie."

Dierenwelzijn
Eerder deze maand werden nog veertien baby-eendjes gered uit de wildwaterbaan van Toverland. "Uit dat soort acties blijkt wel dat we dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan, maar we willen natuurlijk niet dat er gevaarlijke situaties ontstaan."

ZIE OOK: Video: Efteling-show Raveleijn stilgelegd na protest van dierenactivisten

Reacties
Bijdrage