Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-show Raveleijn stilgelegd na protest van dierenactivisten

14-04-2019, 13.27 uur

De paardenshow Raveleijn in de Efteling is zojuist stilgelegd na protesten van dierenactivisten. Zij sprongen tijdens de voorstelling van 13.00 uur de arena in met spandoeken. Acteurs probeerden de demonstranten vervolgens hardhandig te verjagen. Toeschouwers reageerden kwaad, zo is te zien op videobeelden.

Via de omroepinstallatie kregen toeschouwers te horen dat de show werd stopgezet. Alle bezoekers moesten de tribunes verlaten. "Het klopt dat de Raveleijn-show vanmiddag is verstoord door demonstranten die kennelijk spandoeken onder hun jassen droegen", vertelt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.

Op de bordjes stonden teksten als "Efteling toont geen respect voor paarden" en "Efteling stop met paarden in brand steken". De activisten, onderdeel van de Vegan Strike Group, zijn boos vanwege een stunt met een brandend paard. Hoewel de stunt al sinds 2013 in de show zit, ontstond afgelopen week commotie nadat de Partij voor de Dieren de kwestie aan de kaak stelde. Er werden ook Kamervragen over gesteld.

Geen stress
Na een extra inspectie concludeerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit dat de paarden goed verzorgd worden en geen stress of letsel ondervinden van de stunt. De Efteling benadrukte eerder al dat het welzijn van de dieren op de eerste plaats komt.

De demonstranten worden nu vastgehouden in afwachting van de politie, weet de Efteling-voorlichtster. "Ze worden aangehouden op basis van het verstoren van de openbare orde." Of de andere Raveleijn-shows vandaag doorgaan, is nog niet besloten. "Daarover wordt nog overleg gevoerd." Het gebied rond de arena is op dit moment afgesloten voor publiek.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be