Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park tolereert geen softdrugs: pretpark schakelt meteen politie in

14-04-2019, 19:45 uur | Reacties

Wie wiet of hasj mee naar binnen probeert te nemen bij Europa-Park, wordt onmiddellijk gerapporteerd aan de politie. Het Duitse attractiepark hanteert een zerotolerancebeleid op het gebied van softdrugs. Dat meldt het Zwitserse dagblad 20 Minuten. Het afgelopen jaar waren honderden Zwitsers de klos, weet de krant.

In Zwitserland wordt het bezit van kleine hoeveelheden softdrugs wel getolereerd. Veel Zwitserse bezoekers hielden er geen rekening mee dat Europa-Park, gelegen op een uurtje rijden van de grens, de Duitse regels hanteert.

ZIE OOK: Europa-Park verbiedt foto's maken bij de ingang

Wanneer personen betrapt worden op softdrugs bij de tassencontrole bij de ingang, moeten ze hun persoonlijke gegevens achterlaten bij de beveiliging. Die informatie wordt vervolgens doorgespeeld aan de politie. Enkele weken later neemt de officier van justitie contact met hen op.

Crimineel
De krant sprak met een Zwitser die claimt dat hij onheus bejegend is. "Ik was niet op de hoogte van het verbod", zegt ene Kevin Neff (26). "De controle was buitenproportioneel. Ik werd publiekelijk behandeld als een crimineel."

Een woordvoerder van Europa-Park verdedigt het beleid. "Onze veiligheidsdienst werkt volgens de voorschriften", aldus de voorlichter. "Het bezitten van cannabis is in strijd met de wet op verdovende middelen. Als een gast meewerkt, kan het bezoek aan het park al na enkele minuten voortgezet worden."

ZIE OOK: Tientallen bezoekers Parc Astérix betrapt op alcohol en drugs

Reacties
Bijdrage