Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Extra inspectie bij Efteling-show Raveleijn na klacht over brandend paard

13-04-2019, 16.39 uurBeeld: @promenadefotos

Paardenshow Raveleijn in de Efteling voldoet 100 procent aan de regels. Dat blijkt uit een inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), naar aanleiding van een melding van een dierenactiviste. Die klaagde afgelopen week dat een stunt met een brandende deken niet door de beugel kon.

Leonie Gerritsen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Den Haag, vroeg de NVWA om poolshoogte te nemen bij de Efteling-voorstelling. Ook werden er Kamervragen gesteld. De toezichthouder trof tijdens een controle op woensdag 10 april echter geen onrechtmatigheden aan, vertelt een woordvoerder aan Looopings.

"Een gespecialiseerde dierenarts heeft voor ons gekeken of de dieren stress hadden en of ze last hadden van de vlammen", aldus de NVWA-voorlichter. "Dat was niet het geval. Er was ook geen sprake van brandwonden of ander letsel."

Stappen
Raveleijn mag dus gewoon worden opgevoerd. "We hebben de paarden voor, tijdens en na de show goed bekeken en niets onrechtmatigs gevonden." Er worden geen verdere stappen ondernomen.

De NVWA is in Nederland verantwoordelijk voor de veiligheid van voedsel en consumentenproducten en de gezondheid van dieren en planten. De Efteling bevestigt dat de NVWA afgelopen week een controle heeft uitgevoerd en dat de show volledig aan de regels voldoet. "Er wordt geen rapport opgemaakt."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be