Disneyland Paris

Studio Tram Tour in Disneyland Paris krijgt Cars-thema

13-04-2019, 07.42 uur | Reacties

Een attractie in Disneyland Paris krijgt na zeventien jaar een ander thema. De Studio Tram Tour in het Walt Disney Studios Park komt in het teken te staan van de Pixar-filmserie Cars. In de zomer van 2020 moet de transformatie zijn afgerond.

Dat heeft operationeel directeur Daniel Delcourt vrijdagavond onthuld op een bijeenkomst met Disney-fans. Nu draait een ritje in Studio Tram Tour: Behind the Magic nog om een kijkje achter de schermen bij verschillende oude filmproducties. Straks wanen bezoekers zich in de wereld van Cars, waarbij ook hoofdpersonage Lightning McQueen een rol zal spelen.


ZIE OOK: Beroemde racewagen Lightning McQueen in Disneyland Paris

Er komt een nieuw instapstation op een andere locatie. Veel bestaande decors zullen het veld moeten ruimen. De huidige scène Catastrophe Canyon, waar passagiers een aardbeving meemaken, wordt waarschijnlijk geïntegreerd in de Cars-attractie.

Racewagen
"Dit wordt een attractie geschikt voor de hele familie", vertelde Delcourt. De nieuwe naam is nog niet bekendgemaakt. Ook is nog niet duidelijk tot wanneer de huidige versie van de Studio Tram Tour geopend blijft. Op dit moment staat racewagen Lightning McQueen nog bij de ingang van stuntshow Moteurs... Action! naast Rock 'n' Roller Coaster.

Het Walt Disney Studios Park wordt de komende jaren voor 2 miljard euro uitgebreid met themagebieden rond Marvel, Frozen en Star Wars. Veel fans hadden verwacht dat de Studio Tram Tour volledig zou verdwijnen. Nu blijkt dat Disneyland Paris ervoor gekozen heeft om de attractie te behouden, hetzij in een andere vorm.

ZIE OOK: Disneyland Paris investeert 2 miljard euro in gigantische uitbreiding met Marvel, Frozen en Star Wars

Reacties