Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris onthult geheimen van Phantom Manor

13-04-2019, 12.03 uur

Phantom Manor in Disneyland Paris gaat op 3 mei weer open na een renovatie van bijna zestien maanden. Maar wat is er in al die tijd veranderd achter de deuren van het beroemde spookhuis? Tijdens een presentatie voor fans heeft Tom Fitzgerald, uitvoerend creatief leider bij Walt Disney Imagineering, vrijdagavond onthuld wat bezoekers te wachten staat als ze het iconische landhuis betreden.

Het geheimzinnige verhaal van Phantom Manor gaat over de bruid Melanie Ravenswood, haar vader Henry Ravenswood en de mysterieuze Phantom. Tot nu toe bleef de precieze verhaallijn echter vaag. "We wilden dieper duiken in het verhaal van de Phantom en de bruid", aldus Fitzgerald. "Gasten ontdekken straks dat Henry Ravenswood zelf de Phantom is." De vader van Melanie vond geen enkele man goed genoeg voor zijn dochter. "Iedereen die met haar probeerde te trouwen, verdween op raadselachtige wijze."

In de voorshow van de attractie - de zogeheten Stretching Room - komen nieuwe portretten te hangen van vier mannen die Melanie een aanzoek hebben gedaan. Als de kamer plotseling uit elkaar gerekt lijkt te worden, onthullen de schilderijen de doodsoorzaak van de mannen. Zo wordt één van hen aangevallen door beren.

Engels gesproken
"Met behulp van nieuwe technieken zien we dat Melanie verdwijnt uit de afbeeldingen", legt Fitzgerald uit. Er wordt voortaan niet alleen Frans gesproken, maar ook Engels. Daarvoor deed Disney een beroep op oude opnames van horroracteur Vincent Price. Hij overleed in 1993, een jaar na de opening van de attractie.

In de portrettengalerij bij het station komt een nieuw schilderij van Henry Ravenswood te hangen. Vervolgens stappen bezoekers in een karretje. "Je zult meer van Melanie en de Phantom zien terwijl je een ritje maakt." Zo staat Melanie nu op de trapopgang in het station. Ze staart naar buiten, waar het stormt.

Glazen bol
Verschillende scènes in de attractie zijn voorzien van nieuwe effecten, zoals een videoprojectie van de Phantom die op de piano de bruiloftsmars speelt. Ook Madame Leota, een waarzegster die verschijnt in een glazen bol, werd vernieuwd. "Ze is nu realistischer dan ooit." Als de bruid Melanie voor een spiegel zit te huilen, verschijnt de Phantom achter haar in het spiegelbeeld.

De grootste veranderingen hebben plaatsgevonden in de scène met het onheilspellende cowboystadje Phantom Canyon. Fitzgerald: "Alle figuren zijn opnieuw ontworpen, de scènes zijn geschilderd, we hebben nieuwe effecten toegevoegd en oude effecten in ere hersteld." Even verderop staat de Phantom klaar met een strop. "Hij heeft een plek voor je, mocht je een permanente bewoner van Phantom Manor willen worden."

Uitgang
De rit eindigt met een mausoleum met daarin de overleden mannen die Melanie om haar hand vroegen. "Maar één van hen geeft niet op. Hij wil nog steeds met Melanie trouwen, dus hij breekt door het mausoleum heen met een ring in de hoop dat hij haar terug kan winnen." Bij de uitgang horen we de bruid zelf, die in de loop der jaren haar verstand is verloren. Ze vraagt bezoekers om met haar te trouwen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be