Plopsaland De Panne

Plopsaland heeft plannen voor extreme nieuwe achtbaan

12-08-2019, 20:38 uur | Reacties

Plopsaland De Panne aast op een spectaculaire nieuwe achtbaan. Het Vlaamse attractiepark heeft serieuze plannen om binnen enkele jaren een 'xtreme spinning coaster' neer te zetten: een rollercoaster met tollende karretjes én inversies. Dat melden verschillende ingewijden aan Looopings.

Het gaat om een achtbaantype van de Duitse fabrikant Mack Rides. Passagiers gaan tijdens een ritje meermaals over de kop terwijl de gondels kunnen ronddraaien. In Europa staan nu alleen nog 'normale' spinning coasters die niet over de kop gaan, zoals Dwervelwind in Toverland en Naga Bay in Bobbejaanland.


ZIE OOK: Duitse fabrikant levert bizarre gelanceerde spinning coaster

De eerste en voorlopig enige xtreme spinning coaster ter wereld opende vorig jaar in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City, gelegen in de staat Missouri. De dertig meter hoge Time Traveler telt drie inversies en twee lanceringen met een topsnelheid van 81 kilometer per uur.

Anubis
Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof wil tegenover Looopings geen commentaar geven op het verhaal. Wel gaf hij eerder aan dat hij binnen enkele jaren een sensationele achtbaan wil toevoegen aan het attractieaanbod van Plopsaland De Panne. Hij sprak toen over "de opvolger van Anubis The Ride", een lanceerachtbaan uit 2009.

Ondanks het uitblijven van de bevestiging werd Van den Kerkhof afgelopen week wel gespot in Silver Dollar City, waar hij Time Traveler uitgebreid inspecteerde. Een oplettende pretparkfan wist hem op de gevoelige plaat vast te leggen.De nieuwe achtbaan in Plopsaland zou op zijn vroegst in 2022 moeten openen, vertellen betrokkenen. Over de locatie en het thema is nog niets bekend.

Hotel
Voor de komende jaren heeft het park andere plannen. In jubileumjaar 2020 staat de officiële opening van de vernieuwde waterbaan DinoSplash op het programma. Ook gaat dan het eerste Plopsa Hotel open. Een jaar later volgt een overdekt gedeelte dat in het teken staat van clown Bumba. Dat had eigenlijk al in 2020 af moeten zijn.ZIE OOK: Rokende vulkanen en brullende dino's: Plopsaland opent DinoSplash

Reacties