Disneyland Paris

Disneyland Paris introduceert bijzonder souvenir voor fans: plattegrond op posterformaat

12-04-2019, 12:23 uur | Reacties

Bezoekers van Disneyland Paris kunnen vanaf vandaag een nieuw souvenirtje mee naar huis nemen. In de Disney-winkels wordt nu een luxe uitvoering van de parkplattegrond verkocht. Speciaal voor fans ontwikkelde Disneyland een gedetailleerde kaart op posterformaat.

De zogenoemde 'Disneyland Park Fun Map' heeft een afmeting van 100 bij 66 centimeter. Alle attracties, restaurants, winkels en andere gebouwtjes zijn tot in detail ingetekend. Het gaat om een ander ontwerp dan de reguliere plattegrond, die gratis wordt uitgedeeld bij de ingang.


ZIE OOK: Exclusief souvenir: miniatuur van Tower of Terror uit Disneyland Paris

Bij de opening van Disneyland Paris in 1992 - toen nog Euro Disney Resort - verkocht men al een vergelijkbare megaplattegrond. De laatste editie lag in 1995 in de winkels. "In samenwerking met artiesten van Walt Disney Imagineering is er een gloednieuw ontwerp gemaakt", vertelt een woordvoerder. "We zetten een traditie voort."

Nieuwe attractie
Overigens hoefde er niet veel veranderd te worden ten opzichte van de oude kaart: sinds 1995 opende in het Disneyland Park slechts één grote nieuwe attractie. Dat was Buzz Lightyear Laser Blast in 2006.

De nieuwe Fun Map is voor 7,99 euro verkrijgbaar bij The Storybook Store en Harrington's Fine China Porcelains in Main Street U.S.A., Galerie Mickey in het Disneyland Hotel en The Disney Gallery in uitgaansgebied Disney Village.ZIE OOK: Zo veel Mickey-oortjes verkoopt Disneyland Paris per jaar

Reacties