Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Technisch probleem bij attractie Phantasialand: al hele maand dicht

09-04-2019, 11.04 uur

Eén van de heftigste attracties in Phantasialand kampt met een technisch probleem. De thrillride Talocan staat al sinds de seizoensopening op 1 april stil. Het Duitse pretpark heeft nog niet bekendgemaakt wat de attractie precies mankeert.

Medewerkers waren de afgelopen dagen regelmatig bezig met reparatiewerkzaamheden. Ook een uitkijkpunt is afgesloten. Borden bij de ingang van het park geven aan dat Talocan dicht zal zijn. De tijdelijke sluiting wordt echter niet vermeld op de website van Phantasialand. Op social media worden vragen over de kwestie genegeerd.

Talocan is een twaalf jaar oude suspended top spin van de Duitse fabrikant Huss Park Attractions. Bezoekers nemen plaats op een enorme bank met negentien zitplaatsen aan beide kanten. Vervolgens vliegen ze meermaals over de kop. Dat gaat gepaard met vuureffecten en spannende muziek.

Movie Park
Een vergelijkbare attractie in Movie Park Germany is momenteel eveneens buiten gebruik. Daar moet een motor vervangen worden.

Wie naar Phantasialand gaat, kan op dit moment ook geen ritje maken in de overdekte achtbaan Temple of the Night Hawk. Daar worden VR-brillen geïnstalleerd. De heropening vindt in de zomer plaats.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be