Europa-Park

Foto's: heropbouw van afgebrand themagebied Europa-Park in volle gang

10-04-2019, 14.46 uur | Reacties

Het Scandinavische themadeel van Europa-Park krijgt langzaam maar zeker weer vorm. In mei vorig jaar werd het gebied verwoest door een gigantische brand. Op dit moment werkt men hard aan de heropbouw, blijkt uit een fotoreportage. Over iets meer dan zes weken vindt de opening plaats.

Er moet in de tussentijd nog een hoop gebeuren. Alle nieuwe huisjes staan nog in de steigers. Hier en daar zijn al decoraties aangebracht. Sommige gebouwen bestaan echter alleen nog uit een betonnen skelet.


ZIE OOK: Directeur Europa-Park deelt bouwfoto's van wildwaterbaan

Afgelopen winter werd de aangrenzende wildwaterbaan Fjord Rafting al voorzien van een nieuwe tunnel met lichteffecten. In de kelder van het Scandinavische gedeelte heeft Europa-Park een verrassing in petto. Daar opent komend najaar de nieuwe darkride Snorri Touren.

Minder dan een jaar
De grote brand vond plaats op 26 mei 2018. Foto's van een dag later tonen aan wat de vuurzee destijds heeft aangericht. Als alles volgens planning verloopt, kunnen bezoekers minder dan een jaar later alweer rondwandelen door het gebied. De heropening staat gepland op 24 mei 2019.

De naastgelegen attractie Piraten in Batavia, die ook werd weggevaagd, gaat in 2020 weer open.

ZIE OOK: Europa-Park kondigt nieuwe attractie aan: Snorri Touren

Reacties