Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Foto's: heropbouw van afgebrand themagebied Europa-Park in volle gang

10-04-2019, 14.46 uur

Het Scandinavische themadeel van Europa-Park krijgt langzaam maar zeker weer vorm. In mei vorig jaar werd het gebied verwoest door een gigantische brand. Op dit moment werkt men hard aan de heropbouw, blijkt uit een fotoreportage. Over iets meer dan zes weken vindt de opening plaats.

Er moet in de tussentijd nog een hoop gebeuren. Alle nieuwe huisjes staan nog in de steigers. Hier en daar zijn al decoraties aangebracht. Sommige gebouwen bestaan echter alleen nog uit een betonnen skelet.

Afgelopen winter werd de aangrenzende wildwaterbaan Fjord Rafting al voorzien van een nieuwe tunnel met lichteffecten. In de kelder van het Scandinavische gedeelte heeft Europa-Park een verrassing in petto. Daar opent komend najaar de nieuwe darkride Snorri Touren.

Minder dan een jaar
De grote brand vond plaats op 26 mei 2018. Foto's van een dag later tonen aan wat de vuurzee destijds heeft aangericht. Als alles volgens planning verloopt, kunnen bezoekers minder dan een jaar later alweer rondwandelen door het gebied. De heropening staat gepland op 24 mei 2019.

De naastgelegen attractie Piraten in Batavia, die ook werd weggevaagd, gaat in 2020 weer open.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be