Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Bobbejaanland

Bobbejaanland stopt samenwerking na beschuldigingen van verkrachting

05-04-2019, 18:21 uur | Reacties

Bobbejaanland stopt onmiddellijk met de samenwerking met entertainmentbedrijf Fabric Magic. De medeoprichter van het productiehuis wordt beschuldigd van het verkrachten van drie minderjarigen en één meerderjarige. Verdachte Bart Van O. - actief als choreograaf - zit inmiddels achter tralies. Hij ontkent alle aantijgingen.

De afgelopen jaren verzorgde Fabric Magic verschillende entertainmentacts voor het Vlaamse attractiepark, waaronder enkele halloweenvoorstellingen en de stuntshow Wicked Wheels.


ZIE OOK: Bizar: Bobbejaanland kopieert parademuziek uit Disneyland Paris

Er is afgelopen zomer aangifte gedaan tegen Van O., naar aanleiding van gebeurtenissen die enkele jaren eerder plaatsgevonden zouden hebben. In het onderzoek naar de man kwamen drie andere vermeende slachtoffers in beeld.

Verrast
"Bobbejaanland is verrast door dit nieuws", laat een woordvoerster aan Looopings weten. "De samenwerking met Fabric Magic wordt met onmiddellijke ingang stopgezet." Verder wenst het park niet inhoudelijk op de zaak in te gaan. "Wij laten het gerecht zijn werk doen."

In 2017 werd de man nog beschuldigd van plagiaat. Hij kwam destijds in het nieuws toen bleek dat de muziek van een show in Bobbejaanland was gestolen van Disneyland Paris. De soundtrack van een halloweenvoorstelling bleek één op één gekopieerd te zijn van een Disney-parade. Na commotie werd de show aangepast.

ZIE OOK: Bobbejaanland past halloweenshow met Disney-muziek aan

Reacties