Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling biedt veel te weinig veganistische opties'

05-04-2019, 16.28 uur

In de Efteling zijn veel te weinig veganistische gerechten te krijgen. Daarover klaagt foodblogger Linda Meijers in een column in het Brabants Dagblad. Meijers komt wekelijks in de Efteling met haar dochter. Ze is een groot liefhebber van het attractiepark, maar baalt wel van het geringe aantal veganistische opties.

Veganisten vermijden het gebruik van dierlijke producten, dus ook vegetarische gerechten die met dierlijke ingrediënten zijn bereid. Eén van de favoriete attracties van Meijers is PandaDroom. "Je zou toch denken dat, na de film over het vergaan van de natuur, hier op zijn minst een dier- en natuurvriendelijk menu te krijgen is", schrijft de veganist. "Helaas komt de geur van gebakken saucijzen- en frikandellenbroodjes ons tegemoet."

De Efteling zou beter moeten weten, vindt de vrouw. Zeker aangezien in PandaDroom juist aandacht wordt gevraagd voor de natuur. "De productie van vlees en zuivel trekt een zware wissel op het milieu en het klimaat. We hebben het zojuist gezien. Kom op Efteling. Dit kunnen jullie beter!"

Duivenvoer
Ook in het Sprookjesbos valt het veganistische aanbod tegen. "Het kwam niet verder dan een waterijsje en duivenvoer." En een drankje? "Gelukkig drink ik mijn koffie graag zwart want in de Efteling is geen andere vegan-optie te krijgen." Uit de koffieautomaten komt koemelk. "Geen plantaardige melkopties hier."

In een reactie laat de Efteling weten dat al het frituurvet 100 procent plantaardig is en dat er verschillende veganistische gerechten worden aangeboden. "Van verse fruitsappen tot maaltijdsalades en soepen." Volgens Meijers zijn de soepen in het park echter niet veganistisch.

Vervangen
Overigens is het niet te hopen dat Meijers te veel gehecht is geraakt aan PandaDroom, want de Efteling heeft plannen om de film te vervangen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be