Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Plopsaland publiceert ontwerpen van themakamers Plopsa Hotel

10-04-2019, 16.09 uur

Plopsaland brengt vandaag nieuwe ontwerpen naar buiten van het in aanbouw zijnde Plopsa Hotel. Bij het Vlaamse pretpark Plopsaland De Panne wordt sinds afgelopen najaar gewerkt aan een groot hotelcomplex met 117 hotelkamers, een buffetrestaurant met een buitenterras, twee bars en drie vergaderzalen.

Vandaag werd symbolisch de eerste steen gelegd. Dat gebeurde in het bijzijn van de Vlaams minister Ben Weyts, wethouder Cindy Verbrugge, burgemeester van De Panne Bram Degrieck, Studio 100-baas Gert Verhulst en Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof.

Het nieuwe themahotel verrijst tussen zwemparadijs Plopsaqua en de hoofdingang van het attractiepark, op een totale oppervlakte van 12.000 vierkante meter. De foyer wordt ingericht als een operazaal. Elf suites staan straks in het teken van Studio 100-figuren als Maya de Bij, Kabouter Plop, Piet Piraat, Wickie de Viking, Bumba, K3 en Mega Mindy. Verder komen er veertien luxe suites. De overige 92 standaardkamers krijgen een neutraler theaterthema.

Groeiambitie
De Plopsa Group heeft pretparken in België, Nederland, Duitsland en Polen. "Een hotel ontbrak nog aan het lijstje", aldus directeur Van den Kerkhof. "Het sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Met een eigen hotel wensen we uit te groeien tot een meerdaagse bestemming voor alle weersomstandigheden."

De opening vindt in de zomer van 2020 plaats. In 2016 werden al ontwerpen van het exterieur getoond. Toen sprak men nog over een opening in 2018. Vorig jaar kon Looopings als eerste de bouwtekeningen van het 20 miljoen euro kostende hotel laten zien.

Vakantiepark
In een later stadium realiseert Plopsa in De Panne ook een eigen vakantiepark met bungalows en een Plopsa-camping.

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be