Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Monorail in Europa-Park nu live te volgen via app

09-04-2019, 16.08 uur

Bezoekers van Europa-Park hoeven zich nooit meer af te vragen hoelang ze nog moeten wachten op de monorail. De verschillende monorailtreinen in het Duitse attractiepark zijn voortaan live te volgen met behulp van een app.

De zogeheten EP Express heeft stations in de themagebieden Spanje, Griekenland, Duitsland en bij de hotels van Europa-Park. Wie de gratis smartphone-app 'Europa-Park Hotels' installeert, kan in één oogopslag de exacte locatie van de treinen zien. De voertuigen zijn onlangs voorzien van een speciale radar.

De functie komt op dit moment nog niet voor in de reguliere app van het pretpark. Bezoekers hoeven echter niet in een officieel Europa-Park-hotel te verblijven om de app voor hotelgasten te mogen gebruiken.

Gewonden
De EP-Express rijdt sinds 1995, met treinen uit 1988. Vorig jaar vond er een ongeluk plaats waarbij twee voertuigen op elkaar botsten. Er vielen twee gewonden.

Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be