Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Subtropisch zwembad moet glijbanen afbreken vanwege klagende buurman

04-04-2019, 12.08 uur

Een subtropisch zwemparadijs in België moet een volledig buitengedeelte onmiddellijk sluiten en binnen zes maanden afbreken. Dat heeft de rechter besloten na klachten van één buurtbewoner. Zwembad LAGO Rozebroeken in Gent verliest daardoor een buitenzwembad, een speeltuin, een terras en drie waterglijbanen. Eén daarvan werd pas in 2017 in gebruik genomen.

Een omwonende sleepte het zwembad voor de rechter met klachten over onder meer geluidsoverlast. Hoewel nooit bewezen is dat het bad te veel lawaai veroorzaakt, blijkt er wel iets fundamenteel mis te zijn met de afgegeven vergunning voor het complex.

Rozebroeken is namelijk gebouwd in een parkgebied in plaats van in een gebied bedoeld voor recreatie. Door een vergissing van het stadsbestuur werd de bestemming van de grond nooit officieel gewijzigd.

Dwangsom
De klagende buurman krijgt een schadevergoeding van 7500 euro. Bovendien moet alle buiteninfrastructuur van het zwembad binnen zes maanden afgebroken zijn. Anders volgt een dwangsom van 250 euro per dag. Daarnaast zijn alle buitenactiviteiten op het terrein per onmiddellijke ingang verboden, op straffe van een dwangsom van 1000 euro per overtreding.

Het stadsbestuur en zwembadexploitant LAGO beraden zich nog op vervolgstappen. Op de Facebook-pagina van het waterparadijs staat dat het buitenaanbod van het centrum tijdelijk gesloten is. "We werken momenteel aan een oplossing om zo snel mogelijk terug te openen."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be