Artis

Rokende bezoekers niet meer welkom in dierentuin Artis

04-04-2019, 21.02 uur | Reacties

Bezoekers van Artis mogen voortaan niet meer roken. De Amsterdamse dierentuin heeft vandaag een algeheel rookverbod ingevoerd. Bijzonder is dat er ook geen aparte rookzones bestaan. Artis is daarmee het eerste dierenpark in Nederland waar roken echt nérgens meer toegestaan is.

Afgelopen najaar ontstond ophef toen bleek dat Artis roken en blowen gewoon toestond. Directeur Rembrandt Sutorius liet toen weten dat de regels in 2019 aangescherpt zouden worden. "Bij de zorg voor de natuur en het milieu hoort de zorg voor schone lucht", laat het park weten in een verklaring. "Een schone lucht betekent een lucht zonder sigarettenrook."


ZIE OOK: Roken en blowen wordt verboden in dierentuin Artis

De maatregel is genomen met kinderen in het achterhoofd. "We vinden het belangrijk dat alle kinderen die Artis dagelijks bezoeken, kunnen spelen en opgroeien in een gezonde omgeving." Ook voor de dieren is meeroken niet goed, aldus Artis. "Bovendien is de tabaksindustrie al decennialang medeverantwoordelijk voor wereldwijde ontbossing."

Blij mee
Daarom mag er geen sigaret meer worden opgestoken. Wie toch wil roken, zal het park moeten verlaten. "We hopen natuurlijk dat u daar blij mee bent. En als u dat niet bent, dan hopen we dat u het begrijpt."

Ook in Burgers' Zoo, Apenheul, Wildlands Adventure Zoo Emmen, Avonturenpark Hellendoorn, Sprookjeswonderland Enkhuizen en Drouwenerzand Attractiepark geldt een algemeen rookverbod, maar daar bestaan nog wel enkele aparte rookzones.

ZIE OOK: Drents pretpark wordt rookvrij: 'Weloverwogen besluit'

Reacties