Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland wil kapotte attracties zo snel mogelijk heropenen

10-04-2019, 21.16 uur

Walibi Holland werkt aan het oplappen van enkele kapotte attracties. Tijdens de eerste openingsdagen van het seizoen waren vier attracties buiten gebruik. Zo konden bezoekers geen ritje maken in Spinning Vibe en The Tomahawk. Daarnaast kampte de opgeknapte thrillride Blast met een technisch probleem. Ook de kartbaan was afgesloten.

Spinning Vibe is een molen met hangende, draaiende gondels aan vier armen die op en neer gaan. Afgelopen weekend waren de gondels echter nog nergens te bekennen. "Een onderdeel is defect", vertelt een woordvoerder van Walibi aan Looopings. "We verwachten dat de attractie eind mei weer geopend zal zijn."

De frisbee-attractie The Tomahawk gaat naar verwachting komend weekend weer open. Aan de top spin Blast, die eerder de naam Excalibur droeg, wordt nog gewerkt. "Onze technici doen er alles aan om de ride vrijdag operationeel te krijgen, maar daarbij zijn we afhankelijk van een externe partij", legt de voorlichter uit.

Berucht
Spinning Vibe, The Tomahawk en Blast zijn berucht vanwege de vele technische problemen. De afgelopen jaren waren de attracties zeer regelmatig gesloten. Toch blijft Walibi ervoor kiezen om de attracties niet af te breken.

Sinds mei vorig jaar is ook de kartbaan met de naam Kart Fight dicht, naar aanleiding van een dramatisch ongeluk. Doordat het haar van een meisje vast kwam te zitten in een kart, werd haar hoofdhuid van haar schedel getrokken. Het dragen van een helm was niet verplicht.

Onderzoek
Walibi is van plan om de kartbaan later dit jaar te heropenen, zegt directrice Mascha van Till in een interview. "Dat is onze intentie, want het is een attractie die geliefd is", vertelt Van Till aan de regionale nieuwssite DeDrontenaar. Het park moet een onderzoek afwachten. "We hebben daar geen vat op."

Kart Fight is verwijderd van de plattegrond en van de officiële website van het park. In het verleden werd de attractie gesponsord door Red Bull. Afgelopen winter zijn alle verwijzingen naar het merk weggehaald.











Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be