Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling haalt 1 aprilgrap uit in souvenirwinkel

01-04-2019, 18.12 uur

De Efteling heeft vandaag een lollige grap uitgehaald in een souvenirwinkel. Het attractiepark hield bezoekers voor dat ze de Nieuwe Kleren van de Keizer op de kop konden tikken. Dat viel te lezen op een bordje in de winkel Efteldingen, gelegen bij de hoofdingang. De kosten van het exclusieve souvenirtje: 75 euro.

Het gelijknamige sprookje leert ons echter dat de kleren onzichtbaar zijn voor domme mensen. Er viel dan ook weinig te zien. In werkelijkheid hingen er alleen enkele lege kledinghangers aan een rek. Het is niet duidelijk of iemand geprobeerd heeft om het bijzondere aandenken mee naar huis te nemen.

Het sprookje van De Nieuwe Kleren van de Keizer is sinds 2012 onderdeel van het Sprookjesbos. Het verhaal gaat over een keizer die te ijdel is om toe te geven dat hij door twee kleermakers bij de neus wordt genomen.

Python
De Efteling houdt wel van een grapje op zijn tijd. Vorig jaar maakte het sprookjespark nog bekend dat baby's voortaan ook een ritje kunnen maken in de Python, dankzij een speciaal kinderzitje.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be