Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand vernieuwt wachtrij van lanceerachtbaan Taron

16-04-2019, 18.56 uur

Phantasialand heeft de wachtrij van de spectaculaire rollercoaster Taron vernieuwd. Een groot gedeelte van de rij bestond tot nu toe uit kale zigzagrijen in de openlucht. Bijna drie jaar na de opening van de lanceerachtbaan verschenen er nieuwe decoraties en overkappingen.

De overkappingen zijn voorzien van koperen daken, houten steunbalken met touwen en subtiele drakenkoppen. Aan de rand van de wachtruimte hangen ook kooien met versteende trollen. Dat is een verwijzing naar het achtergrondverhaal van Taron en het themagebied Klugheim.

In het dorpje Klugheim zorgen kwaadaardige trollen en kobolden voor overlast, vertelde de Belgische bedenker en ontwerper Eric Daman eerder. De dorpsbewoners - die zoeken naar warmte-aders in de basaltrotsen - proberen de wezens daarom te doden. "Ze laten die kobolden vastgebonden drogen in de zon, zodat ze verstenen", aldus Daman.

Multi-launch
Taron is een dertig meter hoge en 1320 meter lange multi-launch coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin. De attractie haalt een topsnelheid van 117 kilometer per uur.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be