Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Phantasialand

Phantasialand vernieuwt wachtrij van lanceerachtbaan Taron

16-04-2019, 18:56 uur | Reacties

Phantasialand heeft de wachtrij van de spectaculaire rollercoaster Taron vernieuwd. Een groot gedeelte van de rij bestond tot nu toe uit kale zigzagrijen in de openlucht. Bijna drie jaar na de opening van de lanceerachtbaan verschenen er nieuwe decoraties en overkappingen.

De overkappingen zijn voorzien van koperen daken, houten steunbalken met touwen en subtiele drakenkoppen. Aan de rand van de wachtruimte hangen ook kooien met versteende trollen. Dat is een verwijzing naar het achtergrondverhaal van Taron en het themagebied Klugheim.


ZIE OOK: Ontwerper onthult verhaal achter nieuwe achtbanen Phantasialand

In het dorpje Klugheim zorgen kwaadaardige trollen en kobolden voor overlast, vertelde de Belgische bedenker en ontwerper Eric Daman eerder. De dorpsbewoners - die zoeken naar warmte-aders in de basaltrotsen - proberen de wezens daarom te doden. "Ze laten die kobolden vastgebonden drogen in de zon, zodat ze verstenen", aldus Daman.

Multi-launch
Taron is een dertig meter hoge en 1320 meter lange multi-launch coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin. De attractie haalt een topsnelheid van 117 kilometer per uur.ZIE OOK: Vreemde muur verschenen bij nieuw themagebied Phantasialand

Reacties