Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Phantasialand

Nieuwe VR-achtbaan Phantasialand slecht ontvangen door fans

02-04-2019, 19:55 uur | Reacties

Pretparkfans zijn niet blij met de komst van een virtualreality-achtbaan in Phantasialand. Het Duitse attractiepark kondigde zondag aan dat de donkere rollercoaster Temple of the Night Hawk komende zomer voorzien wordt van VR-brillen. Veel fans zien dat totaal niet zitten, blijkt uit een greep uit de reacties op social media.

Een groot deel van de commentaren is zeer negatief. "De VR-hype voor achtbanen is weer voorbij", reageert ene Marcel op Instagram. "De meeste parken zijn er alweer mee gestopt omdat het simpelweg geen toegevoegde waarde biedt." Simon heeft nu al spijt van zijn jaarabonnement. "Dit is niet waarvoor ik een jaarkaart koop. Vroeger was alles beter." Niklas denkt er hetzelfde over. "Dag abonnementspas! Die gooi ik in de prullenbak als dit echt doorgaat."


ZIE OOK: Phantasialand bevestigt plannen voor nieuwe virtualreality-achtbaan

"Dit is hoe veel achtbanen verpest zijn", weet Jan Schulte. "Nee! Alsjeblieft niet doen", smeekt fanpagina Freizeitparks und Mehr. "Geen goede oplossing", oordeelt Jakob. "Echt dom", vindt Nico. "Virtual reality maakt van elke achtbaan een flop", zegt Florian. "Gelukkig kiezen veel andere parken ervoor om deze troep te verwijderen." Themeparkworld: "Wat een bagger." John Knueve spreekt over "een zeer slechte zet". "De meeste VR-projecten zijn helemaal mislukt."

Verziekt
Fanaccount Coasterworld gaat nog een stap verder. "Het slechtste idee dat ik ooit heb gehoord! Luister naar de community en stop ermee. Omdat virtual reality gewoon rotzooi is waar niemand op zit te wachten!" Dennis: "Alsjeblieft geen VR." Jan Roethlisberger: "En weer wordt een geweldige achtbaan verziekt. Zonde."

De nieuwe VR-film gaat over drie vleermuizen, bekend van de 4D-bioscoop in Europa-Park. Een groot aantal pretparkfans kan niet geloven dat Phantasialand gekozen heeft voor personages afkomstig van de concurrent. "Is dit serieus of een 1 aprilgrap?", vraagt een fan zich af. "Wat hebben vleermuizen met Phantasialand te maken?", wil een ander weten. Ook Rico is niet overtuigd. "Zo'n waardeloze naam en zo'n waardeloos idee. Dit moet een grap zijn."

Bijbetalen
Ene Sunny vreest voor extra kosten. "Dan moeten we zeker weer gaan bijbetalen, net als in Europa-Park." Lea is oprecht kwaad. "Bedankt voor het ruïneren van mijn favoriete achtbaan", laat ze weten. "Wat een rotzooi", aldus Nicky. "Oh nee, alsjeblieft niet", verzucht Alexander Schulte. "Laat het alsjeblieft een grap zijn", meldt Gizzi. Angy Konno: "Hier ben ik heel verdrietig over."

Ook op de Nederlandse Facebook-pagina van Phantasialand komt een hoop kritiek voorbij. "Laten we hopen van niet", reageert Ronald Woldering op het idee. "Overal zijn VR-coasters op hun retour", schrijft Jeroen Vermeeren. "Zal wel een 1 aprilgrap zijn." Hij krijgt bijval van Pieter van Heugten. "Dit slechte idee kan bij al die andere grappen." Maddie Goossens: "Vroege 1 aprilgrap hoop ik?"

Sluit je ogen
Sommige toegewijde fans verdedigen Phantasialand door dik en dun. Zo zegt ene Carsten: "Ik vind het geweldig. En aan alle haters: sluit je ogen tijdens een ritje, dan is het hetzelfde als voorheen!"

Het pretpark heeft nog niet gereageerd op de massale haat. De VR-versie van Temple of the Night Hawk moet in de zomer af zijn. Tot die tijd is de overdekte achtbaan gesloten voor publiek.

ZIE OOK: Phantasialand krijgt virtualreality-achtbaan

Reacties