Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand bevestigt plannen voor nieuwe virtualreality-achtbaan

31-03-2019, 08:56 uur | Reacties

Phantasialand krijgt dit jaar inderdaad een virtualreality-achtbaan. Looopings kon afgelopen week al melden dat het Duitse pretpark plannen heeft om de donkere rollercoaster Temple of the Night Hawk te voorzien van virtualreality-brillen. Toen wilde het attractiepark nog geen commentaar geven.

Nu is het project officieel bevestigd. "We bouwen de achtbaan om voor jullie", laat Phantasialand weten via social media. "Bereid je voor op een heftig avontuur met VR-techniek van de nieuwste generatie." Temple of the Night Hawk, geopend in 1988, is twaalf meter hoog en ruim 1300 meter lang. De overdekte achtbaan gaat niet over de kop.

ZIE OOK: Phantasialand krijgt virtualreality-achtbaan

De VR-animatiefilm in de attractie gaat Crazy Bats heten. Het verhaal draait om drie vrolijke vleermuizen. "Vergezel onze drie coole helden op hun gekke missie." Crazy Bats wordt "de grote VR-familieachtbaan" genoemd. In het logo zijn ijspegels te zien. Phantasialand werkt samen met het bedrijf VR Coaster, dat gelieerd is aan het concurrerende Duitse pretpark Europa-Park.

Europa-Park
De karakters uit Crazy Bats zijn niet nieuw. Ze komen uit de korte 4D-film Happy Family, die eerder te zien was in Europa-Park. Ook is er in 2017 een Happy Family-bioscoopfilm uitgebracht. Beide producties én de nieuwe VR-film in Phantasialand zijn gemaakt door MackMedia, de digitale tak van Europa-Park.

Het nieuwe seizoen van Phantasialand begint morgen. De opening van de vernieuwde achtbaan vindt in de zomer plaats. Er is nog geen exacte datum bekendgemaakt.

ZIE OOK: Ook Engels pretpark stopt met VR-achtbaan

Reacties
Bijdrage