Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand bevestigt plannen voor nieuwe virtualreality-achtbaan

31-03-2019, 08.56 uur

Phantasialand krijgt dit jaar inderdaad een virtualreality-achtbaan. Looopings kon afgelopen week al melden dat het Duitse pretpark plannen heeft om de donkere rollercoaster Temple of the Night Hawk te voorzien van virtualreality-brillen. Toen wilde het attractiepark nog geen commentaar geven.

Nu is het project officieel bevestigd. "We bouwen de achtbaan om voor jullie", laat Phantasialand weten via social media. "Bereid je voor op een heftig avontuur met VR-techniek van de nieuwste generatie." Temple of the Night Hawk, geopend in 1988, is twaalf meter hoog en ruim 1300 meter lang. De overdekte achtbaan gaat niet over de kop.

De VR-animatiefilm in de attractie gaat Crazy Bats heten. Het verhaal draait om drie vrolijke vleermuizen. "Vergezel onze drie coole helden op hun gekke missie." Crazy Bats wordt "de grote VR-familieachtbaan" genoemd. In het logo zijn ijspegels te zien. Phantasialand werkt samen met het bedrijf VR Coaster, dat gelieerd is aan het concurrerende Duitse pretpark Europa-Park.

Europa-Park
De karakters uit Crazy Bats zijn niet nieuw. Ze komen uit de korte 4D-film Happy Family, die eerder te zien was in Europa-Park. Ook is er in 2017 een Happy Family-bioscoopfilm uitgebracht. Beide producties én de nieuwe VR-film in Phantasialand zijn gemaakt door MackMedia, de digitale tak van Europa-Park.

Het nieuwe seizoen van Phantasialand begint morgen. De opening van de vernieuwde achtbaan vindt in de zomer plaats. Er is nog geen exacte datum bekendgemaakt.





Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be