Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Warner Bros. Studio Tour London

Video: gigantische draak in Londense Harry Potter-studio's

31-03-2019, 19.29 uur

Wie een bezoek brengt aan de Harry Potter-studio's in Londen, komt voortaan een enorme draak tegen. In één van de ruimtes hangt nu een gigantisch sculptuur van een draak aan het plafond. Het iconische decorstuk - op ware grootte - werd speciaal voor de Warner Bros. Studio Tour gemaakt.

De populaire Engelse attractie opent komende week een nieuw gedeelte dat in het teken staat van de tovenaarsbank Goudgrijp, in het Engels bekend als de Gringotts Wizarding Bank. Eén van de onderdelen daarvan is de Oekraiense IJzerbuik-draak - oftewel Ukrainian Ironbelly.

Het indrukwekkende beest heeft een spanwijdte van maar liefst twintig meter. Beide vleugels zijn zeven meter lang. Een video toont hoe de draak in elkaar is gezet. Dat was nog een hele klus. "In de Harry Potter-films hebben we nooit een volledig sculptuur van een draak hoeven te gebruiken", vertelt hoofd van de sculptuurafdeling David Hodges.



Meer Warner Bros. Studio Tour London
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be