Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Man slikt goudvis door op kermis: 450 euro boete

29-03-2019, 13.27 uur

Een Engelsman moet een boete van 385 pond - zo'n 450 euro - betalen na het inslikken van een levende goudvis op de kermis. Joshua Coles won het dier afgelopen najaar bij het spelen van een kermisspel in het Engelse graafschap Somerset.

De 27-jarige Brit besloot de vis vervolgens voor de grap weg te spoelen met een paar slokken bier. Zijn vriendin plaatste een veertien seconden video van het tafereel op Snapchat. De beelden werden massaal gedeeld, tot groot ongenoegen van dierenrechtenorganisatie RSPCA.

Coles werd vervolgens beschuldigd van het onnodig laten lijden van een beschermd dier. Naast het betalen van de boete moet de man ook tweehonderd uur vrijwilligerswerk doen. Verder mag hij de komende vijf jaar geen goudvissen houden.

Stress
RSPCA hoopt dat Britse kermisexploitanten in de toekomst stoppen met het weggeven van levende dieren als prijzen. "Deze dieren lijden enorm, ze hebben vreselijk veel last van stress", zegt een woordvoerder.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be