Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe karretjes van Efteling-attractie Oude Tufferbaan gespot

28-03-2019, 23.54 uur

In de Efteling zijn de nieuwe karretjes van De Oude Tufferbaan gearriveerd. Dat blijkt uit foto's die stiekem achter de schermen genomen zijn. De bekende oldtimerbaan is sinds halverwege februari gesloten voor een grote opknapbeurt. Alle voertuigen, de rail en het besturingssysteem worden vervangen.

De nieuwe wagens zijn gemaakt door het Duitse bedrijf Metallbau Emmeln. Er komen zowel auto's als pick-ups. Bij de pick-ups zitten alleen de chauffeurs droog. Het is straks niet meer mogelijk om zelf te sturen. In plaats daarvan worden de karretjes voorzien van claxons die speciale effecten kunnen activeren.

Op de uitgelekte foto's zijn vier auto's te zien in verschillende kleuren. Op de zijkant staat reclame voor fictieve bedrijven, zoals Banketbackerij De Kletskoek. In de kentekens zijn woorden verwerkt. Voorbeelden zijn BLO-3M-04 en ST4M+T-06.

Boerderijdieren
Verder wordt de klassieke attractie voorzien van nieuwe scènes met boerderijdieren. Die reageren op de claxonnerende bezoekers. Voor de renovatie trekt de Efteling 1,8 miljoen euro uit. De heropening van De Oude Tufferbaan staat gepland voor zaterdag 20 april.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be