Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Nieuwe karretjes van Efteling-attractie Oude Tufferbaan gespot

28-03-2019, 23:54 uur | Reacties

In de Efteling zijn de nieuwe karretjes van De Oude Tufferbaan gearriveerd. Dat blijkt uit foto's die stiekem achter de schermen genomen zijn. De bekende oldtimerbaan is sinds halverwege februari gesloten voor een grote opknapbeurt. Alle voertuigen, de rail en het besturingssysteem worden vervangen.

De nieuwe wagens zijn gemaakt door het Duitse bedrijf Metallbau Emmeln. Er komen zowel auto's als pick-ups. Bij de pick-ups zitten alleen de chauffeurs droog. Het is straks niet meer mogelijk om zelf te sturen. In plaats daarvan worden de karretjes voorzien van claxons die speciale effecten kunnen activeren.

ZIE OOK: Efteling in zee met nieuwe attractiebouwer

Op de uitgelekte foto's zijn vier auto's te zien in verschillende kleuren. Op de zijkant staat reclame voor fictieve bedrijven, zoals Banketbackerij De Kletskoek. In de kentekens zijn woorden verwerkt. Voorbeelden zijn BLO-3M-04 en ST4M+T-06.

Boerderijdieren
Verder wordt de klassieke attractie voorzien van nieuwe scènes met boerderijdieren. Die reageren op de claxonnerende bezoekers. Voor de renovatie trekt de Efteling 1,8 miljoen euro uit. De heropening van De Oude Tufferbaan staat gepland voor zaterdag 20 april.

ZIE OOK: Efteling onthult nieuwe scènes van De Oude Tufferbaan

Reacties
Bijdrage