Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hof van Saksen

Langste trechterglijbaan ter wereld wordt gebouwd in Drenthe

30-03-2019, 01.37 uur

Een Nederlands vakantiepark gaat de langste trechterglijbaan ter wereld bouwen. Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, begint volgende week met de bouw van de overdekte waterglijbaan Saltato. Die wordt 195 meter lang. Er komen vier trechters met een doorsnede van vijf meter.

"De Saltato is een buitengewone beleving voor echte waaghalzen", zegt een woordvoerster. Bezoekers glijden met een tweepersoonsband naar beneden. "Spectaculaire lichteffecten maken de rit nog intenser." De naam zou staan voor "muzikale sprongen". "Het is een knipoog naar de opera Carmen van Bizet."

Een concept-art laat het verloop van de glijbaan zien. De bouw van Saltato start op maandag 1 april, maar het vakantieresort belooft dat het niet om een 1 aprilgrap gaat. "Dit is zeker geen grap, daar steken we onze handen voor in het vuur", zegt een woordvoerster. "Op vrijdag 5 juli vindt de opening plaats."

Hof van Saksen heeft sinds 2017 al drie grote glijbanen, waaronder de grootste overdekte waterglijbaan ter wereld.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Hof van Saksen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be