Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Nieuwe achtbaan Bobbejaanland wordt snelste van de Benelux

28-03-2019, 15.35 uur

Bobbejaanland heeft een bijzonder record te pakken. De nieuwe lanceerachtbaan Fury, die in juni opengaat, wordt de allersnelste achtbaan van de Benelux. Dat heeft het Vlaamse pretpark zojuist officieel bekendgemaakt. De topsnelheid van Fury bedraagt straks maar liefst 106,6 kilometer per uur.

Daarmee stoot Bobbejaanland de huidige nummer één na zeventien jaar van de troon. Dat is mega coaster Goliath in Walibi Holland, met een maximumsnelheid van 106 kilometer per uur.

Fury gaat meerdere keren keer over de kop. De triple-launch coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer wordt 43 meter hoog en zeshonderd meter lang, maar dankzij een driedubbele lancering leggen passagiers in totaal 830 meter af.

Decoraties
Bobbejaanland zet niet zomaar een kale achtbaan neer: er wordt ook veel aandacht besteed aan decoraties en een achtergrondverhaal. Eerder deze maand werden de eerste onderdelen geleverd. De exacte openingsdatum is nog niet bekend.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be