Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Gert Verhulst over mislukte opening Plopsaland: 'Verschrikkelijk'

29-03-2019, 12.38 uur | Reacties

Gert Verhulst wordt niet graag herinnerd aan de opening van attractiepark Plopsaland De Panne, nu negentien jaar geleden. Zijn bedrijf Studio 100 nam in 2000 het noodlijdende pretpark Meli-Park over, om vervolgens om te bouwen naar Plopsaland. De officiële openingsceremonie verliep echter niet zoals gepland.

Dat vertelt de presentator, zanger en ondernemer in een aflevering van de podcastserie WTTAA van de Vlaamse cabaretier Alex Agnew. Verhulst dacht destijds iets te makkelijk over het bouwen van een eigen pretpark. "Dat was even een misvatting. In september ging het park dicht en in april moest het weer open. De mensen dachten dat wij een soort Disneyland van Vlaanderen zouden hebben gemaakt. En dat kon natuurlijk niet."

Het park was bij de opening nog lang niet af, weet Verhulst nog. "Verschrikkelijk. We hadden een hoop genodigden, die gingen in een trein zitten en die viel stiel na honderd meter. Van dat soort dingen. Ik wilde in een heel diepe put kruipen."

Parken te koop
De opstartfase van Plopsaland was lastig. "De eerste drie jaar waren heel moeilijk. We hebben doorgesparteld en nu zitten we op het punt dat we zes parken hebben. We kijken rond om te zien of er nog parken te koop staan." Verhulst is tegenwoordig een stuk trotser op de pretparkdivisie van Studio 100 dan negentien jaar terug. "Het geeft voldoening als ik daar rondloop. Ik ben supertrots op wat we hebben gerealiseerd."

De bekende Vlaming heeft nog een tip voor mensen die op een nieuwe lap grond een eigen pretpark willen beginnen: doe het niet. "Voordat je één attractie hebt gebouwd, ben je zo veel geld kwijt dat je dat nooit meer terugverdient."

Slechtlopend
In plaats daarvan is het veel lucratiever om een bestaand, slechtlopend park over te nemen en naar je hand te zetten. "Je betaalt dan niet de werkelijke waarde, maar de economische waarde."Meer Plopsaland De Panne
Reacties