Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verwijdert piraat uit Carnaval Festival

27-03-2019, 17.13 uur

Een bekend figuur in de Efteling-attractie Carnaval Festival wordt vervangen. De populaire attractie ondergaat momenteel een grote opknapbeurt, waarbij drie controversiële scènes een ander uiterlijk krijgen: die van Japan, China en Afrika. Toch moeten ook andere poppen het veld ruimen.

Een zwaaiende piraat in de finalescène gaat bijvoorbeeld eveneens verdwijnen, zo maakte het pretpark vandaag bekend. "We vonden de piraat een beetje een vreemde eend in de bijt, zo tussen alle feestvierders", vertelt een woordvoerster aan Looopings. De piraat droeg een bord met de tekst 'cheerio'.

Op de vrijgekomen plek verschijnen Carnaval Festival-mascottes Jokie en Jet, blijkt uit een nieuw ontwerp. Overigens staat in dezelfde scène ook een Chinese pop met spleetogen en hazentanden. Hij krijgt kleine aanpassingen in zijn gezicht, weet de voorlichtster.

Klachten
Carnaval Festival lag de afgelopen jaren onder vuur vanwege klachten over racistische stereotyperingen. De Efteling houdt vol dat de attractie niet wordt aangepast naar aanleiding van de ophef. "Anders hadden we wel eerder ingegrepen", zei een woordvoerster bij het aankondigen van de plannen.

De verbouwing van Carnaval Festival kost 3 miljoen euro. Er komen ook aanpassingen op technisch vlak. Zo wordt de attractie voorzien van led-verlichting en vervangt de Efteling de negentien motoren die de karretjes aandrijven. Het is de bedoeling dat bezoekers vanaf zaterdag 1 juni weer een ritje kunnen maken.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be