Attractiepark Toverland

Achtbaanpassagiers Toverland oog in oog met boosaardige ijsdraak

30-03-2019, 10.02 uur | Reacties

Bezoekers van Toverland worden vanaf vandaag geconfronteerd met een boosaardige ijsdraak. Het Limburgse attractiepark heeft de achtbaan Fenix, die vorig jaar openging, afgelopen winter voorzien van een nieuwe scène. Net voor de liftheuvel passeren waaghalzen nu een lichtblauwe bewegende drakenkop die uit een muurtje steekt.

Het achtergrondverhaal van Fenix draait om een vuurvogel die eens in de 777 jaar herrijst uit zijn eigen as. "Achtbaanpassagiers nemen plaats onder de vleugels van Fenix, waarna ze de strijd aangaan met de kwade ijsheks Morgana", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Die heeft zichzelf getransformeerd tot een ijzige draak."


ZIE OOK: Toverland onthult ontwerpen voor nieuwe scène bij achtbaan Fenix

Toverland maakt gebruik van een soepele animatronic en speciale effecten om de draak tot leven te wekken. Inzittenden komen in de eerste bocht na het station ook de "ijskoude volgelingen" van Morgana tegen. Dat zijn statische poppen met lichtgevende ogen, in een verder kale hal.

Stem
De onheilspellende stem van de heks werd ingesproken door Tessa Maessen, de communicatiemanager van Toverland. Begin deze week kwamen enkele ontwerpen naar buiten. "Het nieuwe begin van Fenix zorgt voor een nog betere totaalbeleving, zodat een ritje nog intenser en meeslepender wordt", aldus de voorlichtster.

Fenix is een veertig meter hoge wing coaster met drie inversies, gebouwd door de gerenommeerde Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. De zitplaatsen bevinden zich links en rechts naast de baan. Tijdens een ritje wordt een topsnelheid behaald van 95 kilometer per uur. Daarmee is Fenix op dit moment de snelste achtbaan met inversies in de Benelux.

Minimumlengte
De extra scène is niet de enige verandering bij Fenix. Vanaf vandaag geldt ook een aangepaste minimumlengte voor de achtbaan. Bezoekers hoeven nu geen 1.40 meter lang meer te zijn om een ritje te mogen maken, maar 1.32 meter.ZIE OOK: Toverland past minimumlengte voor nieuwe achtbaan aan

Reacties