Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Strengere regels voor rokers in Belgische pretparken

25-03-2019, 20.29 uur

Er komen strengere regels voor rokers in Belgische attractieparken. Tot nu toe was het al niet toegestaan om te roken in overdekte locaties, wachtrijen en kinderspeeltuinen. Komend pretparkseizoen worden de regels aangescherpt. Dan is het opsteken van een sigaret ook uit den boze bij buitenoptredens.

De regel heeft met name betrekking op de parken Plopsaland De Panne en Bellewaerde, waar regelmatig openluchtvoorstellingen te zien zijn. Zo zijn er in Plopsaland meermaals per jaar optredens van artiesten op het entreeplein. Bellewaerde heeft een duikshow in de openlucht.

"Tijdens een optreden van bijvoorbeeld K3 staan twee- tot drieduizend bezoekers dicht bij elkaar", zegt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. "Als dan iemand een sigaret opsteekt, is dat vrij hinderlijk voor de andere bezoekers die ook naar de show staan te kijken."

Ontgoocheld
Voor een algeheel rookverbod vinden de parken het nog te vroeg, tot grote verontwaardiging van belangenorganisatie Kom op tegen Kanker. "We zijn ontgoocheld", reageert directeur Marc Michils. Hij wil dat Belgische pretparken "een voorbeeldrol" spelen door roken volledig te verbieden. "We betreuren dat dat nu niet gebeurt."

De meeste Nederlandse parken verbieden roken alleen in gebouwen en wachtrijen. Alleen Avonturenpark Hellendoorn, Sprookjeswonderland Enkhuizen, Apenheul, Wildlands Adventure Zoo Emmen en Burgers' Zoo hanteren een algemeen verbod, waarbij rokers aparte locaties moeten opzoeken. De Amsterdamse dierentuin Artis heeft plannen voor een volledig rookverbod.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be