Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park

Plopsa investeert 25 miljoen euro in Duits pretpark: nieuwe attracties, opknapbeurten en hotel

07-04-2019, 11.58 uur

De Belgische Plopsa Group heeft grootse plannen met het Duitse pretpark Holiday Park. De komende jaren wordt er maar liefst 25 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe attracties, opknapbeurten en een hotel. Dat heeft Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof zojuist bekendgemaakt.

Zo wordt in 2020 de 35 jaar oude wildwaterbaan Donnerfluss gerenoveerd. De attractie krijgt volgend jaar een dinothema en een nieuwe naam: DinoSplash. Het thema kennen we van de gelijknamige waterbaan in Plopsaland De Panne, die op dit moment verbouwd wordt. Daar gaat het echter om een boomstambaan. Donnerfluss is een zogeheten rapid river met ronde boten.

In 2021 opent Holiday Park drie nieuwe attracties in het bestaande Wikingerdorf: een splash battle van de Duitse fabrikant Mack Rides, een disk'o coaster van de Italiaanse leverancier Zamperla en een grote waterspeelplaats voor kinderen. Een disk'o coaster bestaat uit een ronddraaiende schijf die heen en weer schommelt over een achtbaanrail. Het bestaande verkeerspark moet wijken voor de plannen.

Meer capaciteit
De attracties komen in het teken te staan van Wickie de Viking. Een vergelijkbaar themagebied - maar dan zonder de waterspeelplaats - staat sinds 2013 in Plopsaland De Panne. "Deze regio heeft een enorme potentie, dus we hebben de plannen in een stroomversnelling gebracht", vertelt directeur Van den Kerkhof aan Looopings. "We vonden dat Holiday Park echt nieuwe attracties en meer capaciteit nodig had."

Het volgende grote project wordt een themahotel met tachtig kamers, op de oude locatie van rondvaart Tabalugas Abenteuer. Waarschijnlijk kan de bouw over zo'n tweeënhalf jaar beginnen. Op dit moment heeft Holiday Park nog geen eigen hotel. Het allereerste Plopsa Hotel wordt op dit moment gebouwd aan de Vlaamse kust. Dat complex krijgt 117 kamers.

Opening
In het attractiepark vindt vandaag de officiële opening plaats van het overdekte themagebied Holiday Indoor, dat afgelopen zomer al toegankelijk was voor publiek. De afgelopen maanden werd de hal verder afgewerkt.

Holiday Park is sinds eind 2010 eigendom van Plopsa. De Plopsa Group omvat verder drie pretparken in België, één in Nederland en één in Polen.Meer Holiday Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be