Disneyland Paris

Formule 1-weekend met racewagens en coureurs in Disneyland Paris

26-03-2019, 12:07 uur | Reacties

Bezoekers van Disneyland Paris kunnen binnenkort een Formule 1-wagen zien rijden. In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april komt het Formule 1-team van Renault naar Disneyland voor een heuse 'roadshow' op de parkeerplaats. Daarbij zijn onder meer de beroemde coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg aanwezig.

Onderdeel van het bijzondere evenement zijn "twee exceptionele demonstratierondjes met de door Renault aangedreven E20 Formule 1-auto", belooft de motorsportdivisie van de Franse autofabrikant. Ook racewagen Renault Sport R.S. 01 zal aanwezig zijn.


ZIE OOK: Madame Tussauds Amsterdam presenteert virtualreality-attractie

Verder zijn er pitstop-demonstraties, racesimulators en meet-and-greets. Het programma duurt van 10.00 tot 19.00 uur. Zaterdagmiddag om 14.30 uur heeft Renault een verrassing in petto tijdens stuntshow Moteurs... Action! in het Walt Disney Studios Park.

Circuit
Jaren geleden waren er nog plannen om een Formule 1-circuit te bouwen in Marne-la-Vallée, de stad waar Disneyland Paris ligt. Dat project is uiteindelijk niet doorgegaan.

In 1996 reed er al een Formule 1-wagen door Disneyland. Toen maakte de Britse coureur Damon Hill een overwinningsrondje door Main Street U.S.A. om zijn titel als wereldkampioen te vieren.

ZIE OOK: 'Nieuw pretpark Ferrari Land is mislukt'

Reacties