Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Formule 1-weekend met racewagens en coureurs in Disneyland Paris

26-03-2019, 12.07 uur

Bezoekers van Disneyland Paris kunnen binnenkort een Formule 1-wagen zien rijden. In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april komt het Formule 1-team van Renault naar Disneyland voor een heuse 'roadshow' op de parkeerplaats. Daarbij zijn onder meer de beroemde coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg aanwezig.

Onderdeel van het bijzondere evenement zijn "twee exceptionele demonstratierondjes met de door Renault aangedreven E20 Formule 1-auto", belooft de motorsportdivisie van de Franse autofabrikant. Ook racewagen Renault Sport R.S. 01 zal aanwezig zijn.

Verder zijn er pitstop-demonstraties, racesimulators en meet-and-greets. Het programma duurt van 10.00 tot 19.00 uur. Zaterdagmiddag om 14.30 uur heeft Renault een verrassing in petto tijdens stuntshow Moteurs... Action in het Walt Disney Studios Park.

Circuit
Jaren geleden waren er nog plannen om een Formule 1-circuit te bouwen in Marne-la-Vallée, de stad waar Disneyland Paris ligt. Dat project is uiteindelijk niet doorgegaan.

In 1996 reed er al een Formule 1-wagen door Disneyland. Toen maakte de Britse coureur Damon Hill een overwinningsrondje door Main Street U.S.A. om zijn titel als wereldkampioen te vieren.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be